Hakkında

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dersleri Nelerdir?

Teorik eğitimden daha fazla uygulama dersleri ve tecrübe etmeye dayalı ders programlarına sahiptirler. Zamanlarının çoğunu mutfak dersliklerinde geçirirler.

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları için Gıda Teknolojisi,
  • Yiyecek ve İçecek Hizmetleri,
  • Yiyecek Üretimi,
  • Dünya Mutfak Kültürleri,
  • Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü,
  • Mutfak Yönetimi,
  • Temel Pastacılık,
  • Mutfak Planlaması ve Tasarımı,
  • Ziyafet Yönetimi,
  • Şarap Bilimi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü diplomasına sahip birisi tercihlerine göre isterlerse mutfak kısmında bulunmaya devam edebilirler veya mutfak dışında da çalışabilir. Eğitim hayatlarının dışında aldıkları kurslara göre çalışma alanlarının sayısını artırma özelliğine sahiptirler. Kendi işletmelerini kurup meslek hayatlarına devam edebilirler.

  • Mutfak Şefi,
  • Aşçılık,
  • Yöneticilik,
  • Gıda Kontrolcüsü,
  • Tüketim Şefi,
  • ARGE Ürün geliştirme Uzmanı,
  • Yemek Yazarlığı,
  • Gurmelik,
  • Sous Şef,
  • Executive Şef.